Mijn verhaal

Helaas heb ik in de afgelopen jaren teveel dierbaren aan kanker verloren. Nadat zowel mijn oma als mijn oom op veel te jonge leeftijd aan (long)kanker waren overleden, trof deze vreselijke ziekte ook mijn moeder. Ze had aanvankelijk geen klachten, maar met haar moeder en broer in gedachten liet ze voor de zekerheid een longfoto maken. ‘Als je kijkt naar de statistieken is de kans minimaal’ zei haar huisarts nog. Hij hoopte dat de foto’s haar gerust zouden stellen. Het liep helaas anders..

Een uur nadat ze haar longfoto had laten maken, kwam het telefoontje van de huisarts. De foto toonde een vlek op de longen. Mijn moeder moest gelijk terug naar het ziekenhuis voor een afspraak met de longarts. Dat was de start van een heftige rollercoaster van onderzoeken, behandelingen, chemo- en radiotherapie, operaties en nare complicaties.

Mijn moeders strijd tegen kanker

Maar mijn moeder vocht hoopvol door. En met succes; haar revalidatie ging voorspoedig, totdat plots het tij keerde en we een zware tegenslag te verwerken kregen. Precies een jaar na haar diagnose, kreeg mijn moeder een longontsteking. Opnieuw werd er een scan gemaakt. Dit keer hoefden we geen weken te wachten op de uitslag. Vrijwel direct hoorden we het slechte nieuws. Haar rechterlong zat vol met stipjes die wezen op kleine tumoren. Voor chemo was het te laat; alleen immunotherapie was nog een optie. Maar ook deze therapie had geen effect meer. De behandeling stopte. Helaas heeft mijn moeder de strijd niet mogen winnen. Op 15 maart 2017 verloor ik haar; veel te jong en veel te vroeg. Ze was pas 53 jaar oud.

In actie tegen kanker

Terwijl mijn moeder hard voor haar gezondheid vocht, kon ik niet stil blijven zitten. Ik wilde iets doen om te strijden tegen deze vreselijke ziekte. Ik besloot mee te doen aan een sponsortocht om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Ik fietste 100 kilometer en mijn moeder stond aan de zijlijn, om mij aan te moedigen. Het jaar daarop, in 2017 reed ik dezelfde 100 kilometer; ik had er alles voor gegeven haar daar weer aan die zijlijn te zien staan..

Fijne omgeving zo belangrijk

Dit jaar wil ik iets anders doen voor de mensen die vechten tegen kanker. Ik weet hoe heftig de ziekte en het proces zijn. Hoe kil de ruimtes in een ziekenhuis kunnen aanvoelen op het moment dat je je machteloos voelt. Zowel voor patiënten als voor hun familieleden. Daarom wil ik geld inzamelen voor een huiselijke inrichting van de oncologie-afdeling in Rijnstate.  Een sfeervolle omgeving kan zoveel goed doen! Herstellen in een fijne omgeving zorgt niet alleen voor meer positiviteit, een andere gedachte, maar ook voor luchtigheid. Voor ruimte voor het proces en tijd voor jou als patiënt en de familie.

Maar liefst negen keer in actie!

Daarom kom ik dit jaar niet één keer in actie, maar doe ik maar liefst mee aan acht events. Deze reeks van actieve evenementen, eindig ik met een eigen, negende event. Wat dat precies is, houd ik nog even geheim! Met deze ‘ketting’ aan sponsoracties hoop ik zoveel mogelijk geld op te halen voor de oncologie-afdeling van Rijnstate. De plek waar mijn moeder ook een gedeelte van haar ziekteperiode heeft doorgebracht. Ik hoop dat ik kan rekenen op jouw steun en dat we samen iets tastbaars kunnen terug geven aan de patiënten van Rijnstate. Want kanker is al zwaar genoeg.

Wil je doneren? Ga dan naar: Rijnstate vriendenfonds

Meedoen kan!

Samenwerken voor dit prachtige project? Of ben jij (oud) patiënt van de oncologie-afdeling en wil jij je verhaal delen en/of meedenken over dat thuisgevoel? Mail dan naar: info@claudialuppes.nl

Wil je mijn actie steunen met een gift? Dat kan heel eenvoudig via de ‘doneer-nu’ knop op de Rijnstate vriendenfonds site. Hartelijk dank voor je steun!