Raw Snicker bars

Raw Snicker Bars

Dag lieve lieve lezer!

Wat was het een lange tijd stil op mijn site. Een goede week radiostilte op mijn social mediakanalen en een hoop berichtjes of het wel goed ging. Dank daarvoor! Jullie zijn de beste! De afgelopen weken zijn behoorlijk heftig en intens geweest. Het was niet gepland om zolang niks van mij te laten horen. Op dit moment probeer ik langzaam mijn bezigheden weer op te pakken! Ik zal jullie binnenkort in een update over mij, vertellen wat ik de afgelopen periode heb meegemaakt. Desondanks is dit artikel volgens mij wel een super knaller om weer mee te beginnen! RAW SNICKER BARS! Hell yeah!

Snicker

Ik ga heeeeeel eerlijk met jullie zijn! Ik ben gek, maar dan ook echt gek op chocola! Wat is het toch verdomd lastig om altijd maar de gezonde keuze te maken! Daar gaat verandering in komen. Deze snicker bars zijn zo onwijs lekker, je eet je vingers erbij op! Succes gegarandeerd! Tenzij je natuurlijk een allergie hebt voor pinda’s…

Iedere maandagavond smijt ik lekker een uurtje met gewichten tijdens de pump les. Bijna al mijn baksels, zowel gezond als ongezond, gaan mee op maandag! Hoe maak je een maandag leuk? Nou zo dus! Ik heb wel 10 x tijdens te training gehoord: ‘STRAKS SNICKERS!!!’, maar echt waar raw snicker bars zijn voor eeuwig goedgekeurd. Claud, ik moet weten hoe je dit maakt! Bij deze voor iedere persoon hier op de aardbol: de meest lekkere Raw snicker bars allertijden!

Wat heb je nodig?

  • 400 gram Medjoul dadels
  • 95 gram Pindakaas
  • 2 theelepels Vanille extract
  • 15 gram Gepofte Boekweit
  • 70 gram Ongezouten pinda’s
  • 80 gram Pure chocolade minimaal 70%

Ja, ik hoor je denken! What the hell is nou weer gepofte boekweit. Boekweitgrutten kun je net als maïskorrels poffen. Je krijgt dan dus ‘popcorn’ van boekweit. Als optie kun je er ook voor kiezen om gepofte rijst te gebruiken. Hiermee krijg je hetzelfde resultaat. Ik moet wel zeggen dat gepofte boekweit makkelijker te verkrijgen is. Toen ik namelijk in de supermarkt vroeg om gepofte rijst, kwamen ze aanzetten met Candyman Manna. Die gekleurde gepofte rijst, te vinden bij het kindersnoep. Euh… nee die had ik dan weer niet nodig! Mocht je boekweit of rijst nou echt niet kunnen vinden, beide zijn te bestellen online.

Aan de slag!

Close up snicker bars

Ontpit de dadels en plaats deze vervolgens samen met de pindakaas en vanille in een keukenmachine voor 2 tot 4 minuten. Een staafmixer is niet zo’n goed idee! Die van mij begon te roken…. SLIM! Haal het mengsel uit de machine en leg op een bakpapiertje of schoon aanrecht. Voeg de gepofte boekweit en de ongezouten grof gehakte pinda’s toe. Kneedt dit tot een mooi geheel. Druk het mengsel in een bakvorm met bakpapier. Giet vervolgens de gesmolten chocolade hier overheen. Plaats voor 20/30 minuten in de koelkast. Hoe langer, hoe steviger de bars worden. Verwijder de bakvorm en snijdt met een warm mes de repen. Bewaar in de koelkast tot het moment van verorberen.

Ga jij dit recept ook maken? Tag mij erin of gebruik de #Claud. Ik ben erg benieuwd naar wat jullie ervan vinden!

Wat wil jij weten?

Weet jij nou een superleuk onderwerp en ben jij benieuwd hoe mijn mannen daarover denken? Reageer dan onder dit artikel, op Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar info@claudblog.nl. Wie weet zie jij binnenkort jouw onderwerp wel op de site verschijnen!

Like eventjes mijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven! Direct toegang tot mijn kookvideo’s? Abonneer je dan snel op mijn Youtube-kanaal. Ook vind je mij op Instagram en Twitter!

Liefs,

Claud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *