Instagram pornhub 2.0

Mannen verklappen wordt Instagram Pornhub 2.0 of toch niet?

Dag lieve lezer,

Daar zijn ze weer: mijn mannen! Het item Mannen verklappen/onthullen/ vertellen… heeft een tijdje stilgelegen, maar komt weer volledig terug. We beginnen meteen goed met een nieuw Team member! Thomas gaat het team versterken en zal graag zijn mening met jullie delen. Benieuwd naar alle andere mannen? Klik dan even hier! Het kan de laatste tijd niet op! Kleding wordt massaal uitgetrokken en de foto’s worden steeds sexier. Heeft dit nog iets met progressie te maken? Of wordt Instagram Pornhub 2.0? Benieuwd hoe de heren hierover denken? Lees dan gauw verder!

Even voorstellen

Ik ben Thomas Groeneveld 28 jaar oud (ja zo jong voel ik me niet meer) en ben een import Brabander die tegenwoordig in Heesch woont. Van oorsprong kom ik uit Woerden naast het mooie Utreg. Mijn hobby is sport (bodybuilding) en ben ook graag in de sportschool om met ijzers te gooien. Daarnaast om naar mezelf in de spiegel te kijken (moet wel het stereotype hooghouden). Ik ben na 10 jaar militair te zijn geweest nu werkzaam in de beveiliging, maar ben bezig om een overstap te maken richting de sportwereld. Ik hou ervan gevraagd en ongevraagd mijn mening te geven dus ben benieuwd hoe dit zich gaat uiten in Clauds blog.

Instagram is de laatste dagen flink in het nieuws. Koppen als ‘Instagram heeft van alle sociale media slechtste invloed op gestel jongere’. Of ‘Perfecte plaatjes Instagram slecht voor zelfbeeld jongeren’. Hoe denk jij over de uiting dat Instagram een negatieve invloed heeft op het lichaamsbeeld van jongeren?

Nick: Ik denk dat Instagram hier niet direct de boosdoener van is. Vroeger sloeg ik de Hitkrant van mijn zusje open om vervolgens te stuiten op het massieve lijf van 50 cent of een andere afgetrainde Hollywoodster. Dat deed mij niet in een keer twijfelen aan mijn zelfbeeld aangezien ik wist dat het een kwestie van hard werk en discipline kostte. Ik was een wijs kind.^^ Zonder te lang over mijn narcistische trekjes te praten lijkt het me slim om eens na te denken over wat Instagram en andere social media for that matter doen.

Nu komt het. *insert drumrolls*

Social media maakt ons minder sociaal.

Dat is een schok hé? We praten minder met anderen mensen in het echte leven omdat we meer tijd besteden aan onze telefoon dan aan onze eigen partner. Dit is natuurlijk gemiddeld genomen. Maar nog steeds een heftig gegeven. Toen ik als kleine Nick, jong en onzeker was. Toen praatte ik weinig met mensen en ik dacht dat dit kwam door mijn uiterlijk. Verassing, het kwam door mijn introverte houding tegenover de wereld. Gek eigenlijk dat ik de wereld het kwalijk nam niet met mij te praten. Oké genoeg jeugddrama en terug naar de werkelijkheid.

Wil je zekerder worden over je eigen lichaam? Ga een dagje naar de sauna en dan bedoel ik niet op bikinidag. Daar zal je wezens aantreffen die je wildste dromen overtreffen. Een wijs man zei ooit: De modellen op die foto’s zien er in het echt ook niet zo uit. Welkom in de eeuw van fotoshop en bunnyfilters.

Casper: Ik ben van mening dat het zeker invloed heeft op je zelfbeeld. Als je constant ‘perfecte’ mensen ziet, waarbij ook alleen de leuke kanten van het verhaal worden getoond, lijkt jouw leven al snel anders dan ‘andere’. Mensen zijn kuddedieren en willen al snel erbij horen, er wordt dan ook alles aan gedaan om er zo eruit te zien als de fitgirl of fitboy die je op Instagram ziet. Helaas vergelijken we ons te vaak met andere waardoor je al snel niet meer gelukkig bent met jezelf. Natuurlijk zijn er ook tal van Instagrammers waarbij ook de minder leuke kanten verschijnen, maar bij het gros lijkt het toch allemaal net wat te perfect.

Thomas: Het is makkelijk dit puur op insta te schuiven, het begint immers al op tv, tijdschriften etc. Elke reclame word je doodgegooid met mooie mensen met het perfecte leventje. Ja, Instagram werkt mee aan dit zelfbeeld, maar er is ook zoveel meer te vinden dan fantastische lichamen en mooie mensen. Zoals laatst: een filmpje met babygeitjes in een pyjama party! Dat soort dingen moeten op tv.

Tegenwoordig vind je onder iedere hashtag op Instagram wel een progressie foto. Wat denk jij van het volgende: ‘’Progressie foto’s in gewaagde lingerie is van deze tijd Clau!’’ Of ‘’De progressie de we maken lijkt niet meer het belangrijkste?’’

Nick: Ik ga hier even een copy paste zetten van een andere blog van mij:

Een progressiefoto

 • Laat zien dat je progressie gemaakt hebt op het gebied van je lichaam.
 • Dit doe je in een (NORMALE) houding.
 • Je doet dit in badkleding, of normaal ondergoed.
 • Dit kun je doen van de voorkant, zijkant of achterkant.
 • Behoudt een normale afstand.
 • Je gebruikt hetzelfde licht.
 • Benadruk dat het een progressiefoto is.
 • Optioneel: het benoemen van het verschil dat gemaakt is.

Iets anders

 • Je laat je borsten, billen of zelfs je **^&$% geslachtdeel of een silhouet daarvan zien.
 • Dit doe je terwijl je een houding aanneemt die je ook naar voren ziet komen in gemiddeld, plakkend fap blaadje.
 • Je doet dit in kleding die regelrecht uit een erotiekwinkel of de spannende datesectie van de ondergoedwinkel komt.
 • Dit doe je van de onderkant, bovenkant of binnenkant.
 • Een afstand  vanaf -15 tot 200 cm 
 • Je gebruikt een raar filter dat puur gericht is op het highlighten van je unique selling points.
 • Daarbij plaatst  je een verantwoordelijk lulverhaal waarin je goedpraat dat je net porno verspreid hebt.
 • Optioneel: je gebruikt de #motivation, fitwhatever hashtags

Ik hoop dat ik niemand gekwetst heb.

Casper: Ik vind dat iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Is dat een fotosessie in lingerie of volledig naakt, dat moet je lekker zelf weten. Het blijft immers jouw lichaam.

Thomas: Progressie foto’s zijn vaak toch de grootste bullshit die er zijn. (Heel handig dat terwijl ik dit type mijn transformation Tuesday post al klaar staat?) Maar eerlijk de meeste transformatie posts zijn van kijk mij veranderd zijn van 12/14-jarige tot wat ik nu ben. Serieus natuurlijk ben je veranderd nu je bijna 30 bent! Wat had je dan verwacht? Dan heb je nog de fitness transformatie foto met links de meest verschrikkelijke foto, slechte houding, pauper licht etc. Rechts een foto met keiharde pomp, perfecte belichting en heerlijk getint huidje. Weer ver weg van de realiteit.

En dan natuurlijk de foto’s met “fitchicks” in de meest moeilijke houdingen liefst met zo min mogelijk kleren… Don’t get me wrong ik ben een man! Ik zie weinig kleren en ik geef een like… maar ja daar doen we het dan ook voor. Kortom het gaat niet om de progressie het gaat om het aantal hartjes onder de foto.

Waarom denk jij dat vrouwen steeds gewaagdere foto’s plaatsen, en is het oké?

Nick: Om te beginnen doen niet alleen vrouwen dat… Vrouwen zijn gewoon meer geseksualiseerd in ons primaire brein. Beiden geslachten zijn onzeker en beiden geslachten zoeken een vorm van bevestiging over hun lichaam. Likes op een foto brengen helemaal niets. Ik krijg soms 250 likes op een foto 250 en het boeit me oprecht geen flikker. Dit heeft niet te maken met het feit dat ik een narcistische kwal ben en jullie geen invloed op mij hebben.

Dit heeft te maken met het feit dat ik het geweldig vind om fysiek contact te hebben met mensen. Ik word blij van een fysiek compliment en niet van een like op een foto. Waarom plaats ik dan foto’s met een ontbloot bovenlijf? Omdat ik het leuk vind om mensen te laten zien wat fitness voor effect op je lichaam kan hebben. Dus als je het doel hebt om een progressiefoto te laten zien moet je even kijken naar mijn voorgaande gids. Als je gewoon een playboymodel wilt zijn, dan moet je ook even mijn gids lezen. Beiden is prima verder, zolang je maar plezier hebt in wat je doet.

Casper: Ik als man ga ik natuurlijk niet zeggen dat ik het niet okay vindt. ? Zoals ik al zei, iedereen moet doen waar die zich fijn bij voelt.

Thomas: Zie boven… Hoe minder kleren hoe vaker dat hartje wordt ingedrukt, bedoel als ik de kans had druk ik wel 10 x op dat hartje. Sex sells en ook op Instagram.
Is dit ok? Als diegene zich er prettig bij voelt en beseft dat ze wel op het internet zo rondzwerven moeten ze het lekker zelf weten ik blijf wel hartjes uitdelen.

Doen mannen dit trouwens ook? Het is dan wel geen lingerie foto, maar een sok in die onderbroek verstoppen ziet er misschien iets mannelijker uit… 

Nick: Ik weet niet of de maat van je penis iets met je mannelijkheid te maken heeft aangezien je testosteron in je ballen wordt aangemaakt. ^.^ Maar ik durf eerlijk te zeggen dat ik mijn jongeheer nooit op de foto heb gezet. Het lijkt me ook raar om een sok in je onderbroek te doen aangezien die toch een hele andere vorm heeft. Ik weet wel van mijn vriendin dat vrouwen veel naar de penis van de man kijken als de man in kwestie bijvoorbeeld een strakke broek of bokser aanheeft. Lekker lullen over lullen Claud!^^

Maar mannen poseren net zo goed op de foto als vrouwen. Misschien kan ik het zelfs wel beter. =0

Casper: Tuurlijk, zowel mannen als vrouwen maken dingen mooier dan dat ze in werkelijkheid zijn. Wat dat betreft verschillen we niet zoveel!

Thomas: Oh vast en zeker. Mannen zijn denk net zo erg als vrouwen. En vrouwen zien ook graag die sixpack op hun beeldscherm of ze blij worden van een goed gevulde boxer kan ik niet invullen…

Dat Instagram een soort roze bril-versie van de werkelijkheid is, is al vrij lang duidelijk. Draaien we hier niet te ver in door?

Nick: We zijn al doorgedraaid en nu moet je gewoon lekker met de stroming meezwemmen. Trek je speedo aan en poseer voor die (fans).

Casper: Ik vind Instagram niet echt een zeer realistisch medium. Er wordt zoveel gefotoshopt, puur om meer volgers en likes te krijgen. Ik snap het wel, een account met veel volgers is geld waard. Bedrijven willen maar al te graag adverteren via een kanaal dat een groot aantal volgers heeft.  Wat ik al eerder aangaf is het beeld dat geschetst wordt niet altijd realistisch en worden alleen de leuke kanten getoond.

Thomas: Hier draaien we zeker in door, maar die roze bril houden we graag op. We zien liever mensen die blij zijn, er goed uitzien, Healthy food posts en inspirerende teksten. Kijk naar Facebook waar wordt je daar moe van? Van die mensen die alleen maar klagen en pijntjes hebben, of tv de reclame van zielige hongerlijdende kindjes in Afrika zap je sneller door dan die reclame met die lekkere gast waar je van de bank afglijdt. We houden van illusie want dat is veilig en zoveel meer fun dan alle narigheid in de wereld.

Wat vind jij nou echt ‘Not done’ op Instagram?

Nick: Pornografisch materiaal verwarren voor een progressiefoto op een openbare pagina. Instagram mag je volgens mij vanaf 12 jaar gebruiken en dat betekent dat je kinderen bewust probeert bloot te stellen aan pornografie. In Amerika wordt je serieus een seksoffender als je wild plast in een speeltuin. Dus iets minder tolerantie zou op zijn plaats zijn hier.

Casper: Ik ben eerlijk gezegd nog geen dingen tegengekomen waarvan ik denk dat het niet kan. Voor iedereen is die grens natuurlijk weer anders en verschilt het per persoon.

Thomas: Eigenlijk vrij weinig voordeel van insta is dat het zich aanpast aan jou likes en voorkeuren dus andere shit krijg je niet snel te zien. Als ik iets not done vind. Vind ik het kopen van volgers, moeten ze natuurlijk zelf weten maar kom op mensen je hebt 20 niet zo fantastische foto’s maar wel 20 k volgers? Dat is not done.

Wordt Instagram de nieuwe Pornhub 2.0 of valt het wel mee?

Nick: Pornhub bevat nog steeds beter materiaal vind ik.

Casper: Ik denk dat het wel meevalt. In de fitgirl en fitboy hoek merk je wel dat iedereen een tikkeltje verder gaat om onder de aandacht te komen. En tja, dat blijft iedereen zijn eigen keuze.

Thomas: Dat valt zeker mee. Veel gekkere shit te vinden op Pornhub… Leuker ook…

Wat wil jij weten?

Weet jij nou ook een superleuk onderwerp en ben jij benieuwd hoe deze mannen daarover denken? Reageer dan onder dit artikel, op Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar info@claudblog.nl. Wie weet zie jij binnenkort jouw onderwerp wel op de site verschijnen!

Like eventjes mijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven! Direct toegang tot mijn kookvideo’s? Abonneer je dan snel op mijn Youtube-kanaal. Ook vind je mij op Instagram en Twitter!

Liefs Claud!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *