Je geluk vinden in fitness!

Gastblog 6: ‘Je geluk vinden in fitness’!

Dag lieve lezers,

Vandaag een nieuwe gastblog. In deze zesde gastblog alweer nemen we een kijkje in het proces van Marita ter Haar. Marita is 31 jaar en woont in Berkel Rodenrijs samen met haar man en 2 kids. Haar passie is fitness/bodybuilding en het verhaal begint zo’n 10 jaar geleden. Toen ze haar man leerde kennen en zijn passie bodybuilding was, rolde Marita de sportwereld binnen. Wil jij graag het verhaal van Marita weten? Lees dan gauw verder.

Ik leerde toen mijn man kennen en zijn passie was en is nog steeds bodybuilding. Elke dag gaat hij naar de gym. Ik vond dat toen best gek…hoe houdt hij dat vol en hoe kan het zijn dat hij dat na, toen voor hem al 10 jaar, nog steeds elke dag weer leuk vond om te gaan. Na een aantal maandjes daten durfde ik voor het eerst mee naar de sportschool. Hij traint in Rotterdam op een echte bodybuilding (hardcore) gym en hier trainden toen bijna alleen maar mannen. Omdat hij hier intussen bij het meubilair hoorde had hij een eigen sleutel en kon dus trainen wanneer het hem uitkwam. Dat was voor mij wel fijn, want vond het toch wel spannend om mij tussen al die gespierde mannen te begeven terwijl ik nog nooit aan fitness had gedaan.

Zo gingen wij heel vroeg in het weekend samen naar de gym en hier ontwikkelde ik langzaam mijn passie voor bodybuilding. Ik had een goeie personal trainer die mij alle oefeningen goed uitlegde, mij soms echt drilde haha. Zo ging ik steeds vaker mee, ook als de gym open was. Na een tijdje gingen wij zelfs samen elke dag trainen. Dit was nu ook mijn ding geworden en ik werd steeds zekerder van mijzelf. Ik werd slanker en mijn figuur werd mooier. Maar ook hoorde ik bij een familie, zo voelde het daar voor mij. Iedereen was aardig en iedereen hielp elkaar. Na een aantal jaar verhuisden wij en veranderden wij van sportschool, omdat dat dichterbij was. Ook hier leerden wij natuurlijk weer mensen kennen en bouw je een band op, maar zoals het daar was, de sfeer, was het op de nieuwe sportschool niet.

Een kleintje erbij

Nu 3,5 jaar geleden beviel ik van mijn zoontje. Een nieuw hoofdstuk in ons leven. Ik ben mijn hele zwangerschap blijven trainen. Tot ik 8,5 maand zwanger was en het toch wel een beetje gek werd om met een enorme buik te bankdrukken haha haha ik besloot met zwangerschapsverlof te gaan. Na de geboorte van mijn zoontje was het toch wel lastig om te tijd te vinden om weer terug naar de gym te gaan. Mijn man werkte de hele dag en ging daarna natuurlijk zelf naar de gym. De planning was dat ik iedere avond na hem zou gaan trainen, maar in de praktijk liep dit anders. Ik was vaak zo moe van het zorgen voor een pasgeboren baby dat ik alleen nog maar wilde bankhangen en ook graag wat quality time met mijn hubby wilde hebben.

Terug in de sportschool

Toen mijn zoontje 6 maanden was heb ik hem meegenomen naar mijn nieuwe sportschool. Hier hebben ze kinderopvang, elke ochtend. Ik vond het in het begin best moeilijk om hem hierachter te laten, maar vond het ook wel geruststellend dat ik om de hoek was en ze mij gewoon konden komen halen als het niet ging. Ik begon met 2 ochtendjes in de week, maar al snel werden dat er 3.

Om de dag ging ik en mijn zoontje (Nick) vond het erg leuk in de opvang, er waren meer kindjes van dezelfde leeftijd en dat was leuk natuurlijk. En mams had ook na maanden weer tijd voor zichzelf, heerlijk was het om even 1,5 uur voor mezelf te hebben, even geen flesjes, luiers en chaos. Mijn liefde voor fitness kwam weer boven. Ondanks dat ik nu alleen trainde, met muziek op natuurlijk, vond ik het heerlijk om weer terug in de gym te zijn.

Zwangerschapskilo’s

Door mijn zwangerschap was ik aardig wat kilo’s zwaarder geworden en voelde mij niet lekker meer in mijn eigen lijf, was enorm onzeker. Vanaf mijn tienertijd schommel ik al in mijn gewicht, maar als ik wilde afvallen was ik erg goed in crashen. Ik viel dan snel veel af, maar zodra ik weer normaal ging eten kwam ik weer keihard aan. Dit wilde ik nu echt anders aanpakken. Ben nu bijna 32 en dan moet je toch is logisch gaan nadenken en crashen is natuurlijk ook erg ongezond.

Mijn man heeft zich door de jaren heen veel verdiept in trainen en voeding en weet hier ontzettend veel van. Aan zijn lichaam is dat absoluut te zien, dus wie kan mij nu het beste hierin adviseren dacht ik. Hij heeft een voedingsschema voor mij gemaakt. Iets wat makkelijk vol te houden is en ik krijg de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten binnen. Precies op mijn levenswijze afgestemd en voor mijn doel.

Costa del sol

Intussen waren wij klaar voor weer een nieuw avontuur en besloten naar de Costa del sol te verhuizen, wij hebben hier vrienden wonen en gingen hier al jaren graag op vakantie. Wij huurden een woning in Marbella en lieten ons leven hier in ons koude landje achter voor heel veel zon. De mensen die hier wonen zijn bijna allemaal buitenlanders, mensen met allemaal dezelfde rede van vertrek. Zon, zee, strand en het relaxte leven. Geen stress en genieten. Het uiterlijk is belangrijk voor mensen in Marbella, dat zie en merk je overal.

Veel relaxter

Veel sportscholen en beautyklinieken. Wat sport betreft konden wij hier ons ontzettend uitleven en vonden al snel een leuke gym. De mensen hier zijn heel anders, veel zien en gezien worden. Waar Marbella ook eigenlijk wel een beetje om bekend staat, maar ook echt veel aardige mensen. Ik denk omdat er zoveel mensen niet uit Spanje komen en je dus eigenlijk allemaal buitenlanders bent voel je je weer met elkaar verbonden. Het leven daar was inderdaad veel relaxter, je eet eigenlijk altijd buiten de deur en niemand heeft haast.

Gek genoeg ga je toch je gewone “saaie” leventje in Nederland missen. Je familie, vrienden, maar ook de buurtsuper en op koude avondjes op de bank met een dekentje. We hebben bijna een jaar geleden besloten om weer terug te komen en hier ons leven weer voort te zetten.  Dus heb mij meteen weer ingeschreven op mijn vertrouwde sportschool en ben weer gaan knallen.

I’m back

Ik nu train 5 à 6 dagen per week tussen de anderhalf a 2 uur en eigenlijk alleen maar krachttraining. Omdat ik het ontzettend gaaf vind met gewichten te trainen en ik hou absoluut niet van pussy gewichten haha dit komt denk ik omdat ik het zo geleerd heb. Gewoon mee doen met de mannen en je niet aanstellen. Sinds 4 maanden doe ik alleen nog maar supersets en rust dus bijna niet tijdens mijn oefeningen. Heerlijk om echt óp te zijn als je klaar bent en ik heb eigenlijk altijd wel ergens spierpijn haha. Ik train altijd met hard house op en merk echt dat dat ervoor zorgt dat ik nog harder en zwaarder train, dus een echte aanrader als je niet vooruit te branden bent.

Doelen
Marita zoontje

Mijn doel nu is meer spieren opbouwen en droger worden, echt een gespierd lijf krijgen. De contouren zijn er al, krijg nu echt een atletisch lichaam, maar wil graag meer definitie. Voor dit laatste beetje heb ik ook wat cardio aan mijn schema toegevoegd, 2x per week ga ik roeien of op de crosstrainer een half uur. Deze tijd gaat helaas van mijn krachttraining af, omdat ik gebonden zit aan tijd i.v.m. mijn zoontje. Maar het is niet anders en buiten dat na de zomer ga ik weer voor meer spieropbouw, dus kan de cardio er weer tijdelijk vanaf haha. Zo blijf je steeds je doelen bijstellen en wordt het dus eigenlijk nooit saai!

Mijn man traint nu weer op zijn oude sportschool, af en toe gaan wij nog samen en nemen we onze kleine boef gewoon mee, voor hem is het daar één grote speeltuin, lekker overal opklimmen en afspringen… wat speelgoed en snoepjes mee en hij vermaakt zich wel. We maken er dan een gezellig familie-uitje van.

Gelukkig en trots

Ik kan mij geen leven meer voorstellen zonder fitness, het is voor mij veel meer dan er alleen maar mooi uit te willen zien, het geeft mij ook een goed gevoel ergens mee bezig te zijn en je in te zetten voor iets. Maar ook het trots zijn op jezelf als je meer gewicht kan pakken en gewoon het voldane gevoel als je klaar bent, maar toch wel het allerbelangrijkste…het maakt mij gelukkig!

Spreekt mijn verhaal jullie aan en vinden jullie het leuk op de hoogte te blijven van mijn fitness leven??? Volg mij dan op Instagram @oldschoolgymgirl … en niet te vergeten volg mijn hubby @scott100percent.

Jouw verhaal delen?

Wil jij ook graag je verhaal doen? Neem contact met mij op en wie weet staat binnenkort jouw verhaal hier! Wil je mijn artikelen in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op mijn blog! Geheel gratis en geen onnodige mailtjes. Like ook eventjes mijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven! Direct toegang tot mijn kookvideo’s? Abonneer je dan snel op mijn Youtube-kanaal. Ook vind je mij op Instagram en Twitter!

Liefs,

Claudia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *