Killerbody dieet

Mannen & Claud onthullen hun mening over het Killerbody dieet

ag lieve Lezers,

Je kan er bijna niet omheen, tenzij je geen televisie en social media hebt. Het tweede boek van Fajah Lourens is uit. Het veel besproken Killerbody dieet. Een 12 weken dieet met een trainingsschema voor thuis. Je kan er zelf voor kiezen of je thuis, in de sportschool of helemaal niet traint. In het tweede boek belooft Fajah je te helpen bij het behouden van je gewicht of om die laatste kilo’s eraf te krijgen. Met dit boek leert Fajah jou hoeveel calorieën je nodig hebt en wat macro’s zijn. Ik maak mij zorgen over het beeld wat er wordt afgegeven naar meiden en vrouwen als het gaat om ons uiterlijk, ons lichaam en ons gewicht. Waar we nog geen maand geleden met het hele land geschokt zijn over de aangrijpende documentaire: Emma (18) stierf aan anorexia. Zo zitten we een maand later, januari, te verkondigen dat vrouwen die boven de 2000 kilocalorieën eten allemaal dik zijn. Ik heb mijn mannen geraadpleegd hoe zij denken over deze kwestie. Lees gauw verder.

Mijn blik

Anno 2017 zijn er nog veel verschillende meningen omtrent gezond leven. Dit is begrijpelijk en zal ook nooit veranderen. Hoe goed bedoeld de meeste adviezen ook zijn, sommige uitspraken moeten we gewoon tegen houden! Iedere dame, vrouw, meid, jongen, man, heer, ezel, alien hier op deze aardbol die dit artikel leest, wil ik een paar dingen meegeven. Laat je nooit, maar dan ook nooit van de wijs brengen door 1 persoon (Ook niet van 10). Hou van jezelf! Accepteer jezelf! Je bent mooi zoals je bent. Pas wanneer jij vrede hebt met wie JIJ bent, kun jij je doelen nastreven. Accepteer wie je bent, want door alle stappen die jij in het verleden hebt gemaakt of ze nou goed of slecht zijn geweest, ze hebben je gemaakt tot wie je nu bent. Een prachtig mens!

Niemand op deze aardbol is perfect. Iedereen moet naar de wc en iedereen zegt weleens iets gemeens. Is een slank persoon altijd aardig, leuk, vriendelijk of gezellig? Nee. Is een dik of voller persoon lelijk, stom, idioot of onaardig? Nee. Iedereen is wie die is en dat is wat deze wereld maakt tot hoe die nu is. Jij kan elk doel wat je wilt halen, behalen door van jezelf te gaan houden. Stap 1: Luister naar jezelf. Stap 2: Zoek iemand met een hoop ervaring en verstand. Nou op naar de mannen die hebben je een boel te vertellen. Fajah zal het waarschijnlijk goed bedoelen.

Een dieet van 1200 kilocalorieën per dag en met een beetje geluk iets meer is een gezonde levensstijl. Maar zeker geen 2000 kilocalorieën, want ‘Vrouwen die dat eten zijn allemaal te dik’. Dit is een citaat uit het gesprek tussen Fajah Lourens en Eva Jinek. Praten we nu niet iedere onzekere jonge dame een eetstoornis aan?

Danny: Ook ik heb deze uitzending gekeken. Mijn mond viel dan ook echt open toen ik dit allemaal hoorde. Ik denk dan, wat een arme tieners allemaal! Die dit zo maar opvolgen. Al die meiden worden onzeker en willen dan nog dunner worden.  Die meiden gaan ook allemaal 1200 of zelfs minder eten! Voor je het weet heb je gewoon een eetstoornis. Maar niet alleen jonge meiden die dit doen. Ik lees en hoor overal dat ook oudere vrouwen dit volgen… en maar 1200 kcal of minder eten.

Nick: Ik moest even op YouTube het fragment er bij pakken om te weten waar dit eigenlijk over gaat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik iedereen waardeer die een ander probeert te helpen zijn of haar lichaam te verbeteren. Dit houdt niet in dat ik het volledig eens ben met wat Fajah zegt aan tafel. Maar nogmaals wie ben ik dan? De gevoelens die bij mij omhoog komen tijdens het kijken van dit fragment zijn heel uiteenlopend. Het feit dat Fajah de tafel over kruipt om de verborgen avocado’s te zoeken in haar salade geven mij het gevoel dat ze bijna angstig is voor extra calorieën. Maar ik ben het bijvoorbeeld wel eens met de Mac Donalds uitspraak, echter is hij in mijn ogen niet volledig. Ik denk dat er bij vermeld had kunnen worden dat je best wel Mac Donalds kunt eten maar je moet dan wel zorgen dat je de extra kcal weer verbrand. En dit moet je alleen doen als je daadwerkelijk vet wilt verbranden omdat je dit zelf wilt.

Veel mensen zijn in hun eigen ogen te dik omdat anderen mensen zeggen dat ze te dik zijn…

Dit is een uitspraak die ik maak omdat ik me dood erger aan iedereen die denkt dat hij het beter weet. Wie ben jij om te zeggen dat een ander te dik is?! Mijn oom is te dik, maar hij is wel de gelukkigste, blije dikkop die ik ken. Hij accepteert dat hij niet mega gezond is en neemt er genoegen mee dat zijn levensduur wellicht iets korter zal zijn, en dat hij aangestaard wordt in de sauna omdat zijn fluitje onzichtbaar is. Dit betekent nog niet dat ik tegen hem ga zeggen dat hij moet stoppen, dit moet een intrinsieke motivatie zijn.

Een eetstoornis ontwikkeld zich niet door een uitspraak van Fajah op televisie. Een eetstoornis ontwikkeld zich als iemand gevoelig is voor een psychische stoornis in combinatie door externe omgevingsfactoren zoals de thuissituatie, de culturele situatie en de sociale omgevingssituatie.

Eva vertelde dat Fajah momenteel de grootste fitgirl van Nederland is. Dit is fantastisch voor haar want ze heeft superveel succes. Het probleem wat hiermee gepaard gaat is dat mensen een hekel hebben aan mensen die aan de top staan. Kijk naar de oertijd, daar wilden er ook zat mensen de leider omleggen om er zelf beter van te worden.

Ik denk persoonlijk dat Fajah een hoop kennis heeft over voeding en sport. MAAAAARRRR… Een hoop kennis betekent niet dat je alle mensen hetzelfde dieet kunt laten nuttigen. Het is misschien handig voor haar om bepaalde termen eerst zelf duidelijk te snappen, voordat je ze op nationale televisie brult. Een calorie inname wordt berekend door meer elementen dan alleen jouw bewegingspatroon.

Casper: Gezond is het zeker niet maar ik weet wel dat een lage calorieën restrictie vaker voorkomt. Voor mij is 1200 kcals mijn ontbijt om het zo maar even te zeggen. Ik weet van mezelf dat ik ook een langzame stofwisseling heb en welke lichaamstype ik heb, dit betekent niet dat je zo superlaag in calorieën moet gaan zitten. Het zal even helpen met afvallen en resultaat opleveren maar op lange termijn heb je er niks aan. Een extreem lage calorie restrictie op lange termijn zorgt ervoor dat je lichaam in een spaarstand gaat waardoor het op een gegeven moment alles aan doet om vet vast te houden. Het boek kan leuk zijn voor de recepten die erin staan maar de voedingsrichtlijnen zou ik niet al te serieus nemen. Denk aan het lange termijn en niet hoe je zo snel mogelijk kilo’s verliest.

Hoe kijk jij naar alle ophef rondom het Killerbody dieet?

Danny: Ik snap de ophef dus helemaal. Ik ben het niet eens met de informatie die bij voorbeeld tijdens de tv uitzending is gegeven.

Nick: Ik kijk er niet van op dat heel Nederland drukker is met het checken van de lokale roddels op Facebook dan dat ze bezig zijn met urgente kwesties zoals hun kinderen meer liefde geven of de wereld redden. Nu even zonder extreme uitspraken… Een gezonde lifestyle is een van de grootste trends op de internationale markt. Het probleem is echter dat de markt zodanig laagdrempelig is dat deze volledig overspoelt is met zogenaamde experts en specialisten zonder enige kennis. Want zeg nu zelf, voel jij jezelf in de positie om mensen advies te geven over gezondheid als je 4 weken een afslankcursus hebt gevolgd?

Ik zou het fijn vinden als de gezondheidsmarkt zou stoppen met het verspreiden van geruchten uit de gezondheidsrubriek van hun roddelblaadje. Laat het beroep personal trainer niet langer een status zijn waardoor je Facebook er cooler uitziet en laat diëtiek over aan mensen die er de HBO studie voor hebben gevolgd… Ervaringen delen is prima maar breng de Nederlandse arbeidsmarkt niet naar beneden door jezelf een specialist te noemen omdat je toevallig 15k volgers hebt op Instagram. Dan moet je gewoon content marketeer achter je naam zetten!

Casper: Ik snap dat een fitchick zoals Faya indruk maakt op vrouwen die ook in zo’n vorm willen komen. Ik vergelijk het een beetje met de supplementen branche die zich vooral richtten op de onwetende beginner en allerlei nutteloze supplementen aanschaffen. Als jij ‘onwetend’ bent en resultaat ziet van het boek van Faya snap ik dat je denkt dat het een juiste wijze is. Balans is de sleutel bij een gezond en fit lichaam. Extreem lage calorieën is een tijdelijke oplossing.

Ieder persoon is anders en ieder persoon heeft zijn of haar behoeften. Calorieën tellen en jezelf restricties opleggen, kan dat wel door middel van een boek?

Danny: Tuurlijk niet,  je moet met zoveel dingen rekening houden als je een kcal behoefte gaat berekenen. Hoe actief is iemand, hoe oud, hoe groot wat is het gewicht.

Nick: Een dokter en een astronaut halen hun theoretische kennis toch ook uit een boek?…

Wat ik wil zeggen is dat er genoeg relevante kennis in boeken staat, alleen die boeken worden door mensen geschreven. En de mensen die ze schrijven zijn niet altijd capabel genoeg om een grote massa te bedienen. Er zijn genoeg mensen die een boek hebben uitgebracht dat duizenden keren is verkocht maar deze boeken zijn niet bepaald correct gebracht. Of moet ik nu een voorbeeld geven van een zekere Duitse schrijver die zijn hele werelddominantieplan had opgeschreven in de tijd dat jouw grootouders jong waren?

Casper: Lastig te zeggen omdat iedereen inderdaad anders is. De insteek van Faya vind ik niet verkeerd, ze wil meer vrouwen laten sporten en gezonder laten leven. Als jij je lichaam wil leren kennen zou ik experimenteren met je calorieën. Begin bij een aantal kcal en kijk hoe je lichaam erop reageert. Zo weet je bij welke aantal kcal je afvalt, wat je onderhoud is en wanneer je aankomt. Doe dit over een periode van minimaal 2 weken en wees eerlijk over wat je gegeten hebt. Experimenteer met macro’s, lees over voeding en training en probeer dingen uit. Met een beetje gezond verstand kan je wel bedenken dat 1300 calorieën in combinatie met zware krachttraining, cardio en werk niet lang vol te houden is.

Hoe zorgen we er samen voor dat sporten en een gezonde levensstijl aannemen niet verandert in een grote obsessie met modder gooien naar elkaar?

Danny: Bereken voor je zelf wat je behoefte is. Monitor dit heel goed, neem daar ook even de tijd voor.. Lukt het niet alleen, kun je altijd mijn hulp inschakelen. Via deze link geef ik je nog korting op personal body plan.

Nick: Stop met kijken naar anderen en wees gelukkig met jezelf. Als je ongelukkig bent met de samenstelling van je lichaam kun je hier iets aan doen maar dit moet wel vanuit jezelf komen.

Modder gooien doe je maar lekker in de Apenheul of als je een keertje ruzie wilt in de zwaluwhoeve.

Casper: Door een bredere visie te hebben op gezondheid en jezelf niet blind te staren op één boek. Bekijk de autoriteit die de content ontwikkelt, is het onderbouwd of niet? Blijf kritisch.

Zeg vooral wat je wilt zeggen. Lucht je hart.

Danny: Je lichaam herkent geen producten, dus je lichaam weet niet of jij een big mac of een bord sla in je mik gooit. Je lichaam weet niet of je een glas jus of een glas melk in je mik gooit.
ook met alleen maar voeding van de mc donalds kun jij afvallen(  Overigens niet ideaal voor je gezondheid)   als jij maar een energie tekort hanteert Een bakje chips of lekker dat stukje chocolade dat kan ook gewoon. Om een ‘Fitgirl” te zijn kun jij gewoon  eens wat lekkers nemen! Daarvan ga jij niet aankomen als jij maar gewoon een negatief energie balans hanteert.

Wat wil jij weten?

Weet jij nou ook een superleuk onderwerp en ben jij benieuwd hoe deze mannen daarover denken? Reageer dan onder dit artikel, op Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar info@claudblog.nl. Wie weet zie jij binnenkort jouw onderwerp wel op de site verschijnen!

Like eventjes mijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven! Direct toegang tot mijn kookvideo’s? Abonneer je dan snel op mijn Youtube-kanaal. Ook vind je mij op Instagram en Twitter!

Liefs Claud!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *