Ik sta veel positiever in het leven!

Gastblog 4: ‘Ik sta veel positiever in het leven’!

Dag lieve lezers,

Vandaag een nieuwe gastblog. In deze vierde gastblog nemen we een kijkje in het proces van Jolien Bruyninckx. Jolien is 25 jaar en komt uit Sint-Truiden in België. Ze heeft een passie voor food, fitness, Pilates en katten. Sinds januari 2015 is ze zich gaan toeleggen op een gezonde, consistente levensstijl. Benieuwd naar het verhaal van Jolien? Lees hieronder het gehele verhaal.

What works

Ik richt me tot iedereen die net zoals ik zijn of haar weg zoekt in de jungle die fitness heet. Fitness is niet enkel de work-out op zich, maar omvat veel meer. Het is een verzamelnaam, een levensstijl die je je eigen moet maken, anders hou je het niet vol. Hiervoor zijn best alle aspecten van je leven in balans: work-outs, food, zelfvertrouwen, toekomstperspectieven, relaties met anderen. Echter, het is niet mogelijk om op alle vlakken altijd even goed te scoren, soms moeten we keuzes maken. Wat voor mij werkt, is voor jou misschien geen ideale situatie en omgekeerd. Find what works for you and own it.

Anderen helpen

Jolien sportkleding

Mijn persoonlijke motto is: do whatever makes you happy. Wel, laten we eens kijken wat mij blij maakt: mijn dagelijkse work-out, mijn lichaam verwennen met gezond en lekker eten, schrijven en anderen motiveren. Als het lezen van deze gastblog het leven van ook maar één persoon positief kan beïnvloeden, is mijn doel geslaagd. Wie weet, misschien loop je volgende keer een tikje sneller, doe je die laatste oefening met nog net iets meer overtuiging of ga je tijdens het koken voor healthified versie van je favoriete gerecht. Deze quote vat het voor mij samen:  Your success is directly proportional to the number of lives you have touched for the better.

Ik heb de opleiding tot leerkracht secundair onderwijs Engels-Nederlands gevolgd. In 2013 besloot ik mijn passie voor lesgeven te combineren met mijn passie voor een gezonde levensstijl en volgde ik een cursus Pilates Instructor. Rond Pilates bestaan nog veel misverstanden, vandaar dat ik voor jullie vandaag graag toelicht wat deze bewegingsvorm allemaal inhoudt.

Wat is Pilates?

Als mensen horen dat ik Pilates instructor ben, is de eerste reactie meestal: ‘Pilates, dat ken ik, dat is toch zoals yoga?’. De tweede reactie – meestal komend van mannen die zo’n les ooit eens van ver gezien hebben – is: ‘Pilates, dat is een vrouwensport!’. Ik heb al enkele moedige mannen in mijn les gehad en die zullen je vertellen dat zij net zo hard – of misschien zelfs harder- moeten trainen dan hun vrouwelijke lesgenoten. Sterker nog, Pilates werd ontwikkeld door een man, Joseph Pilates. Tijdens WOI ontstond deze bewegingsvorm en heette toen ‘Contrology’.

Hoe ziet een les eruit?

Jolien lesgeven pilates

Een les bestaat uit een reeks oefeningen die meestal worden uitgevoerd op een mat. Het zijn heel ‘complete’ oefeningen, in tegenstelling tot de meeste traditionele oefeningen op fitnesstoestellen die spiergroepen isoleren. Pilates combineert kracht, flexibiliteit, ademhaling en mentale focus. Alles komt vanuit het ‘power house’ of de ‘core’, de dieperliggende buikspieren. Dit zijn er heel wat: bind eens denkbeeldig een touw rond je navel, alle spieren die dit touw omvat, maken deel uit van je ‘core’. Uiteraard train je bij Pilates niet alleen je buikspieren, elke spiergroep krijgt voldoende aandacht. Vaak zal je zien dat er meerdere spiergroepen tegelijk aan het werk zijn. Yoga is veel rustiger met veel meer statische houdingen die je dus lang vasthoudt. Pilates is iets dynamischer, er is meer beweging, iets meer actie.

Voor wie?

Pilates is voor iedereen. Je kan op elk niveau beginnen en je maakt de oefeningen eigenlijk zo licht of zwaar als je zelf wil. Elke oefening heeft een beginnersversie en aanpassingen voor gevorderden. Op die manier raak je nooit uit getraind!

Mijn ervaring

Zelf doe ik al zo’n 6 jaar aan Pilates. Toen ik begon, voelde ik meteen: ‘ja, dit is een sport voor mij’, het klikte, en vanaf toen was ik eraan verslingerd. Zelf heb ik door het beoefenen van Pilates veel voordelen ondervonden. Het eerste is kracht. Ik ben zoveel sterker geworden! Het trainen van het ‘power house’ heeft er bij mij ook voor gezorgd dat mijn rug veel sterker is geworden. Verder werkt Pilates voor mij heel rustgevend. Ik beoefen deze sport nog elke dag met veel liefde en hoop dat ik met dit artikel ook jou heb overtuigd om het eens te proberen!

Gezonde levensstijl

Sinds januari 2015 ben ik me heel erg gaan toeleggen op een gezonde, consistente levensstijl, dit onder andere door zo onbewerkt mogelijk te eten en uiteraard een wekelijkse cheat meal in te lassen. Daarbij probeer ik 6 keer per week te sporten, meestal krachttraining gecombineerd met HIIT (high intensity intervaltraining) om mijn vetverbranding hoog te houden.

Abs Jolien

Dit nieuwe ritme begint langzaam maar zeker zijn vruchten af te werpen: ik voel me beter in mijn vel, ben opgewekter en sta veel positiever in het leven dan voordien. Ook op fysiek vlak merk ik vooruitgang en dat motiveert, want wees eerlijk: ergens doen we het allemaal voor ons ideale bikinilijf. Deze kennis en passie geef ik graag door aan anderen. Momenteel krijg ik vaak de vraag of ik ook trainingsschema’s en voedingsschema’s op maat maak en het antwoord is “ja, graag!”. Wie geïnteresseerd is, mag me volgen op Instagram @Jolien_brx en me een bericht sturen.

Niet elke dag is even gemakkelijk, soms is het een hele opgave om die gezondere keuzes in een drukke dag te verwerken. De moed zakt ook mij soms in de schoenen, maar niemand heeft ooit spijt gehad van een zware work-out. En dan nog dit: als ik het kan, kan jij het ook. Vroeger verfoeide ik alles wat met sport te maken had, nu leef ik ervoor. Waarom? Omdat ik nu weet waarvoor ik het doe. Voor mezelf.

Blijf op de hoogte!

Wil jij ook graag je verhaal doen? Neem contact met mij op en wie weet staat binnenkort jouw verhaal hier! Wil je mijn artikelen in je mailbox ontvangen?  Abonneer je dan op mijn blog! Geheel gratis en geen onnodige mailtjes. Like ook eventjes mijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven! Direct toegang tot mijn kookvideo’s? Abonneer je dan snel op mijn Youtube-kanaal. Ook vind je mij op Instagram en Twitter!

Liefs,

Claud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *