Gastblog 8

Gastblog 8: ‘Van Boulimia nervosa naar mijn eerste bodybuilding wedstrijd!’

Dag lieve lezers,

Er staat weer een nieuwe gastblog op de planning. Vandaag gaan we mee in de journey van Inge van Boxtel. Over 7 weken staat ze tussen andere topatleten op het podium, maar 2 jaar geleden had niemand dat ooit gedacht. Haar leven stond toen nog in het teken van boulimia nervosa. Wil jij weten hoe Inge de knop heeft omgezet? Hoe krachttraining is uitgegroeid tot een passie? Lees dan gauw verder!

Door Claud werd ik gevraagd om mijn persoonlijke verhaal te delen. Persoonlijk is mijn verhaal zeker! Ik heb 3 jaar lang gevochten tegen een heftige eetstoornis, genaamd boulimia nervosa. Het waren 3 jaren vol met leugens, leugens om mensen te laten geloven dat ik het perfecte leventje leidde. In 2 maanden tijd 10 kilo afvallen was voor vele een shock, maar hey, het ging goed met mij! Ik deed het op ‘een gezonde manier’, tenminste dat is wat ze dachten. Ik at voor twee, maar toch begon je steeds meer de lijntjes van mijn botten te zien. Uitgaan met vriendinnen was mijn grootste hobby, ondanks dat ikzelf wist dat ik met een lege maag soms te diep in de wijnglazen keek. Het is al die jaren goed gegaan, gelukkig!

Niemand wist het

Mijn gezondheid ging steeds achteruit, ik zag bleek en was oververmoeid. Toch bleef ik de dagelijkse dingen doen en loog als mensen vroegen hoe het met mij ging. Na 3 jaar, bijna 3 keer per dag boven de wc te hebben gehangen, ging ook een paar keer bijna het licht uit. Gelukkig stonden mijn ouders toen voor mij klaar en reden zij mij naar de dokter. Ondanks dat ze van niks wisten. Ik werkte in die tijd in een restaurant, waar de verleiding naar eten ook enorm groot was. Wat mij natuurlijk niet echt mee hielp! Ze merkte op het werk dat ik er steeds slechter uit kwam te zien. Ze vroegen zich dan ook steeds af wat er aan de hand was.

Op een avond dat ik aan het werk was zat ik er doorheen. Ik kwam huilend thuis en vertelde mijn vader éindelijk wat ik voelde. Eindelijk kon ik vertellen wat er allemaal aan de hand was. Een van de zwaarste beslissingen in mijn leven tot nu toe denk ik! Hij reageerde geschrokken, maar had al wel een tijdje een vermoeden.

Toen kwam het besef

Ik ben een tijdje onder behandeling geweest in Tilburg voor mijn eetstoornis. Heeft het mij geholpen? Niet echt. Ik ben ermee gestopt, omdat het niet voelde als een vooruitgang.  De reden dat het niet lukte was, omdat ik wist dat ik aan zou komen als ik ermee zou stoppen. Als ik zou stoppen met boven de wc hangen. Het ging maar door en door tot ik op een dag het besef kreeg. Op 24 oktober 2015 besefte ik waar ik mee bezig was. Wat er al die jaren in mijn leven speelde. Vanaf toen ben ik ermee gestopt, uit het niets.

Het was moeilijk! Heel moeilijk! De kilo’s vlogen eraan en dat was al die jaren mijn grootste angst geweest. Ik denk er nog iedere dag aan. Het is nog steeds af en toe moeilijk. Nu, precies twee later is het sportwereldje de wereld waar ik het liefste in zit. Doordat de kilo’s er na mijn eetstoornis zijn aangevlogen, besloot ik een jaar geleden af te vallen op een gezonde manier.

Een nieuwe verslaving

Ik sportte 4 tot 5 keer per week en deed veel cardio naast de krachttraining. Mijn doel was om in plaats van de lijntjes van mijn botten, de lijntjes van mijn spieren te zien. Binnen 4 maanden was ik 13 kilo afgevallen. Ik was redelijk tevreden met mijn lichaam. Ik had zoveel plezier in krachttraining, dat ik daarmee ben doorgegaan én ik zag al snel resultaat. Ze zeggen weleens ‘Once you see results, it becomes an addiction’, en dat klopt zeker.

SAPCUP kom maar op!

Het ging zo goed, dat ik uiteindelijk voor mezelf een doel wilde stellen. Niet alleen een doel, maar ook een uitdaging. Ik besloot om rustig naar een bodybuildingwedstrijd toe te werken. Ik zocht een coach die me daarbij zou willen en kunnen helpen. Op dit moment ben ik al 7 WEEKS OUT, of makkelijk gezegd, ik heb nog 7 weken ik voor de eerste keer het podium op stap. Het is fijn om onder begeleiding te zijn van een goede coach! Je leert je lichaam zo goed kennen. Je leert waar je lichaam wel en niet tegen kan en wat daarbij je behoeftes zijn.

Over 7 weken sta ik met mijn oempaloempa tan, op hoge hakken, in een peperdure mooie blinkende bikini op het podium te poseren! Ik geniet erg van alle momenten naar de wedstrijd toe en kan niet wachten om daar te staan, op een gezonde manier, tussen alle andere mooie topatleten!

Vind je het leuk om mijn journey naar de wedstrijd te volgen? Volg dan mijn Instagram pagina: IngevanBoxtel

Liefs Inge

Jouw verhaal delen?

Wil jij ook graag je verhaal doen? Neem contact met mij op en wie weet staat binnenkort jouw verhaal hier! Wil je mijn artikelen in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op mijn blog! Geheel gratis en geen onnodige mailtjes. Like ook eventjes mijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven! Direct toegang tot mijn kookvideo’s? Abonneer je dan snel op mijn Youtube-kanaal. Ook vind je mij op Instagram en Twitter!

Liefs,

Claudia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *