Fitgirlcode 8 weken Guide

Fitgirlcode Guide, het 8 weken plan! – Mijn ervaring

Dag Lieverds,

Een tijdje terugkreeg ik een onwijs leuke kans om kennis te maken met de Fitgirlcode Guide! Deze kans kon ik niet aan mij voorbij laten gaan en na wat mail verkeer kon ik niet wachten om te beginnen. Door een leuk mailtje vanuit het team van Fitgirlcode of ik wilde samenwerken kwam ik in aanraking met de Fitgirlcode Guide. Ik sta altijd open voor nieuwe, toffe producten. Zo ging ik aan de slag! In week 1 viel ik 1 kilo af en in week 2 zat die kilo er weer aan. Tsjaa die 3 etentjes staan ook niet in het boek Claudia ? Benieuwd wat ik ervan vind? Lees gauw verder.

Mijn eet- en sportschema voor de guide

Ik stapte de sportschool binnen, zo stond ik 5 maanden te buffelen en zo was ik 5 maanden aan het rusten. Die schakelaar werkte niet zo goed. Daarnaast had ik mijn voeding niet helemaal op peil. Door mijn site probeer ik vaak nieuwe dingen uit. Dit resulteert natuurlijk in een niet consistent voedingspatroon.

De juiste handvaten

De Fitgirlcode Guide heeft hier verandering in gegeven, het geeft handvaten. Het geeft precies aan wat je mag eten, hoeveel je mag eten, wanneer je moet trainen en zelfs wanneer je even een momentje voor jezelf moet nemen. Dit werkt ontzettend fijn. Meestal deed ik op zondag al redelijk wat voorbereidingen treffen. Zo ging er niet al te veel werk in mijn eten zitten. De trainingen zijn makkelijk thuis te doen en met het stappenplan en de duidelijke foto’s weet je precies hoe je de oefening moet uitvoeren.

Ik moet zeggen dat het puntje mindfulness nog wel een dingetje was. De laatste twee jaar leef ik in een behoorlijke stress door de ziekte van mijn moeder. Naarmate het ziekteproces vorderde werd deze stress alleen maar groter. Ik leerde leven op stress en adrenaline, ontspanning kwam weinig voor en voelt gek. Ik had in mijn eerste week mindfulness netjes op donderdag gepland. Tot ik er op donderdag achter kwam dat je iedere dag even een momentje voor jezelf moet nemen. Lekker bezig Claud! Mijn moeder is op veel te jonge leeftijd overleden, maar ik hoop wel dat ik de stress langzaam kan ruilen met rust en ontspanning. De mindfulness ga ik dus volledig terugbrengen in mijn dagelijkse ritme! De guide is een goed handvat daarvoor.

Opstartproblemen of gaan met de banaan

Toen ik begon aan de guide had ik geen opstartproblemen. Meestal ga ik ergens voor de volle 100% voor en na verloop van tijd neemt dat af. Toch kon ik de guide goed volhouden. Ik had absoluut geen last van een hongergevoel! Ik moest vreselijk lachen om de vragenlijsten en het gaf mij energie om ermee aan de slag te gaan.  Tuurlijk had ik van tevoren bedacht dat er valkuilen konden zijn! Ik ben ook maar een mens en zeker geen heilige. Zou ik die gezonde voeding en alle voorbereidingen niet gauw beu zijn? Mindfulness, leuk en aardig maar ontspanning wat is dat? Toch ging ik heel open het proces in. Hoe minder druk je op jezelf legt, hoe makkelijker het gaat.

De guide geeft precies aan wat je moet doen. Dit zorgt ervoor dat de valkuilen minimaal worden. Tuurlijk kan het voorkomen dat je een dagje niet lekker in je vel zit en je hoofd letterlijk in een oreo cheesecake wilt begraven, maar ook deze dag gaat weer voorbij! Mijn slechte gewoonte voor ik met de guide begon was dan ook chocola! Ja zeg hallo! Iedere fitgirl is dol op chocolade! Gelukkig zat dit gewoon in het voedingsschema verwerkt. Oké het waren dan niet de truffels uit de chocoladefabriek, maar chocola is en blijft een verwennerij ook puur!

Ik heb de guide voor de volle 100% gevolgd, op de mindfulness na! Op dit moment gebruik ik het als een richtlijn en haal ik er geregeld inspiratie uit! Zelfs mijn moeder die op het laatste moment weinig at, vond de mango curry heerlijk! Die heb ik dan ook nog een paar keer voor haar gemaakt!

Favorietje & minder favorietje

Ik ben door de guide op een hoop nieuwe recepten gekomen, zoals in de ochtend havermout, mango curry in de avond en zelfs een bloemkoolpizza voor de afwisseling! Ik vind de opbouw van de guide onwijs fijn! Je leert er een boel van en het is een handvat in je dagelijkse leven. Wellicht om het nog meer te optimaliseren, een app? Daarin je voeding voor die dag, je workout en het puntje mindfulness verwerkt.

Eten guide

Door de situatie ben ik dus nog niet goed aan mindfulness toegekomen. Dit is een puntje uit de guide die ik zeker weten terug wil laten komen in mijn dag planning. Het enige wat ik minder fijn vond werken, was de hoeveelheid voornamelijk met groenten. Ik was de enige die dit plan thuis deed uitvoeren. Hierdoor kookte ik twee keer per dag. Thuis wilde ze natuurlijk iets anders dan dat ik op mijn bordje had liggen. Wellicht is het handiger in die zin om het plan qua eten meer op elkaar af te stemmen. Het is zonde om de helft van groente weg te gooien. Invriezen zou dan een optie zijn. Zo slim was ik op dat moment niet!

De guide combineren met mijn leven

De combinatie van het volgen van de guide en mijn dagelijkse activiteiten is super simpel! Eten moet je toch en daarnaast trainde ik al voor deze guide. De trainingen uit de guide namen misschien nog wel minder tijd in beslag, dan zelf sporten. Meestal deed ik op zondag avond mijn eten, ja echt alles, voorbereiden tot donderdag. Op woensdag, de dag dat ik vrij was, maakte ik dan de gerechten tot zondag. Lekker uit bakjes eten! Prima te doen en het scheelt op de dag zelf enorm veel werk.

Ik kan de guide aan iedereen aanraden! Het leuke is dat er ook een vegan guide bestaat! Er bestaan nu 3 soorten, Het 8 weken plan, de happy healthy guide en sinds kort ook de 6 weken full body workouts guide. Verschillende guides voor verschillende doelen. Wist je dat je nu bij een hardcopy Fitgirlcode Guide een gratis waterbottle krijgt? Extra reden in eens snel een kijkje te nemen op hun site! Kijk snel, want de actie loopt nog maar tot en met 30 april!

Wat wil jij weten?

Weet jij nou een superleuk onderwerp en ben jij benieuwd hoe mijn mannen daarover denken? Reageer dan onder dit artikel, op Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar info@claudblog.nl. Wie weet zie jij binnenkort jouw onderwerp wel op de site verschijnen!

Like eventjes mijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven! Direct toegang tot mijn kookvideo’s? Abonneer je dan snel op mijn Youtube-kanaal. Ook vind je mij op Instagram en Twitter!

Liefs,

Claud

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Fitgirlcode geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *