Goede voornemens

Mannen verklappen hun gedachten over goede voornemens

Dag lieve lezers,

Daar zijn ze weer, ook in 2017! Mannen verklappen/onthullen/ vertellen.. zal ook in 2017 doorgaan! Hopelijk zijn jullie daar net zo enthousiast over als ik! Laten we het jaar meteen goed beginnen met een nieuw team member! Casper gaat het team versterken en zal graag zijn mening met jullie delen. Laten we beginnen met de goede voornemens! Ieder jaar struikelen we over de ‘goede voornemens’! Ieder jaar mislukt bij het gros van de mens dit voornemen. Hoe komt dat toch? Mijn heren vertellen jou maar al te graag hoe zij over dit onderwerp denken! Lees gauw verder.

Even voorstellen:

Casper van maanen

Mijn naam is Casper van Maanen en ik ben 24 jaar. Ik heb begin vorig jaar de opleiding Commerciële Economie afgerond en ik ben werkzaam als online marketeer. Ik train nu 7 jaar vanaf mijn 17e na ruim 9 jaar gewaterpolood te hebben.  In deze 7 jaar heb ik veel geleerd en uitgeprobeerd. Toen ik merkte dat ik de genen mee had en sneller vooruitging dan andere beginners was dit voor mij de motivatie om te blijven trainen. Ik train al jaren fanatiek en kan geen week zonder training. De lichamelijke en geestelijke veranderingen die het trainen teweegbrengen vind ik fantastisch.


Doelen stellen en goede voornemens, we horen het veel in deze maand januari. Hoe denk jij over de goede voornemens ‘trend’ aan het begin van het jaar?

Nick: Goede voornemens zijn een beetje zoals die verjaardag van je oom Jan, je hebt er eigenlijk totaal geen zin in maar je denkt dat mensen je haten als je het niet doet. Dus dan probeer je het uiteindelijk toch en aan het einde van die (kut)verjaardag denk je dan alleen maar na over hoe slecht dit idee eigenlijk was. Je moet geen dingen doen omdat je het gevoel hebt dat je er beter van wordt. Je moet proberen dingen te doen waarvan je weet dat ze binnen jouw mogelijkheden liggen. Iedereen wilt astronaut worden maar niemand heeft zin om 8000 uur in de collegebanken te zitten met een stoffige oude professor die maar doorlult over zijn (theoretische) ervaringen…

Casper: Ik merk dat goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar voor sommige mensen een goede stok achter de deur is om zijn of haar doelstellingen te halen. Helaas halen veel mensen deze voornemens niet, mede doordat er eigenlijk geen realistische doelen gesteld worden. Wil je bijvoorbeeld 20 kilo verliezen, doe dat dan in stapjes van enkele kilo’s per maand. Maak er iets leuks van, dit is nog altijd de beste manier om iets vol te houden en gedragsverandering te realiseren.

Danny: Ik zie goede voornemens net als Sinterklaas en de kerstman, ze bestaan allemaal niet. Ik vind het onzin, als ik zie hoe druk het de eerste week van 2017 in de gym was… ik weet zeker dat over een maand de helft alweer gestopt is.  Kortom ik hou mij zelf niet bezig met goede voornemens.

Zeg mannen, doen jullie ook aan deze ‘trend’ mee? Heb jij voor jezelf ook goede voornemens of wellicht nieuwe doelen voor 2017 gesteld? 

Nick: Ik doe niet mee aan trends ik zet ze. Dus laat ik even een goed voorbeeld geven… Ik heb me net ingeschreven bij personalbodyplan en heb gekozen voor mezelf als coach. Nu moeten alle schapen mij alleen nog even volgen! Gekheid natuurlijk… Ik ben een groot voorstander van doelen stellen zolang je maar een stappenplan en een agenda hebt om daar te komen. Iedereen kan valse beweringen roepen om zichzelf even verheven te voelen boven de rest van ons. Dit noemen ze ook wel kleine piemelsyndroom.

Casper: Jazeker, ik heb als doelstelling meer rust te nemen (train en werk te veel waardoor ik soms nergens anders energie voor heb) ;(. Daarnaast wil ik graag voor de zomer in mijn beste shape ooit gaan komen en misschien wel een wedstrijd aan het eind van dit jaar.

Danny: Goede voornemens niet, want ik ben toch al zo goed bezig haha. Maar wel nieuwe doelen. Deze blijf ik stellen zowel op de lange termijn als korte termijn… Op deze manier hou ik mijn motivatie.

Waarom mislukken eigenlijk bij het gros van de mensen al die voornemens? 

Nick: Omdat de meeste mensen waaronder ik zelf tijdens de jaarwisseling zodanig naar de T#r!ng zijn door de champagne en alle andere slijterijbrouwsels, dat we niet in staat zijn om zinnige dingen te zeggen… Probeer eens de volgende dag na je nieuwjaar duik een doel op papier te zetten en vanuit daar verder te borduren. Mocht je hulp nodig hebben kun je mij vragen stellen op Instagram. #reclamemakendoejezo

Quote onbereikbare doelen

Casper: Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Doe de goede voornemens voor jezelf en niet omdat andere dat graag willen. Verdeel deze doelstellingen in logische vervolgstappen of subdoelen. Wil jij je levensstijl omgooien dan moet je jezelf realiseren dat dit ook levenslang is en niet over een nacht glad ijs gaat. Vind voor jezelf een wijze waarop het leuk blijft. Je ziet mensen op social media vaak rijst met kip eten, daar is in principe niks mis mee, maar je kan het zoveel leuker maken door bijvoorbeeld gebruik te maken van de IIFYM-methode. Tip voor het tracken van je voeding: MyFitnessPal. Ik zelf geloof niet in slechte of goede voeding. Voeding bevat calorieën die weer onderverdeelt zijn macronutriënten (macro’s) en dat samen met de timing van inname is eigenlijk het enige waar ik naar kijk (ho ik dwaal af). Tip: Als je gezonder eet kan je ook vaak (niet altijd!) meer eten omdat deze voeding vaak minder calorieën bevat. Ideaal voor mij omdat ik van eten houd 😉

Danny: Vaak gaan mensen alleen aan de slag. Dan maken ze doelen die totaal niet realistisch zijn. Daarnaast stellen ze altijd een einddoel, nooit kleine subdoelen. Waardoor ze eigenlijk al vrij snel afhaken.  

Heb jij tips voor het maken van een goed voornemen of een goed doel? 

Nick:     Stap 1: Duik het koude water in.

Stap 2: accepteer die kleine flierefluiter.

Stap 3: schrijf een doel op.

Stap 4: zoek een stok achter de deur die je helpt deze doelen te behalen.

Casper: Ik heb het al eerder gezegd maar het belangrijkst is om voor jezelf een stappenplan te maken en er niet over te blijven dromen maar het ook daadwerkelijk te doen. Je leeft maar één keer;) Doe het voor jezelf en stel realistische doelen.

Danny: Zorg dat je een goed en realistisch doel kiest. Sta er ook achter anders ga je het nooit behalen. Bijvoorbeeld binnen 2 weken een lifestyle veranderen gaat je niet lukken. Daar heb je tijd voor nodig.

Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn doelen behaal? 

Goede voornemens

Nick: Door consistent te blijven en geen onmogelijke, saaie doelen te stellen.

Casper: Zoek uit wat het beste werkt voor jou en kijk niet alleen naar andere. Laat je niet gek maken door dingen die je op social media ziet. Schrijf op een A4 of whiteboard je doelstelling(en) bovenaan met daaronder de stappen hoe je het gaat uitvoeren. Doe dit in kleine realistische stappen en maak het vooral leuk. Vooral bij diëten hoeft het echt geen straf te zijn.

Danny: Maak kleine doelen, maak een goede planning. Start eventueel met een coach/personal trainer. Ga met een vriendin/vriend trainen dan zeg je minder snel een training af. Ga niet te hard van stapel, ontzeg je op eens niet alles wat lekker is… dus dat kommetje chips, handje drop of die gevulde koek ga je echt nog wel eten.

Welk ‘goede voornemen’ ben jij zat om aan te horen en waarom?

Nick: Ik ben iedereen zat die (voornemens) heeft.

Casper: De standaard goede voornemens, beginnen met sporten, stoppen met roken etc. Dat mensen die goede voornemens hebben snap ik heel goed, maar maak ze dan ook waar! Krab jezelf even achter de oren als je voornemen van afgelopen jaar niet gelukt is en bedenk een actieplan om het dit jaar wel te halen.  Vaak weet jezelf wel waar het aan ligt, pak die zwakte aan en behaal je doelen.

Danny: “Ik ga mijn vet omzetten in spieren” deze heb ik nog alweer zo vaak gehoord!

Wat wil jij weten?

Weet jij nou ook een superleuk onderwerp en ben jij benieuwd hoe deze mannen daarover denken? Reageer dan onder dit artikel, op Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar info@claudblog.nl. Wie weet zie jij binnenkort jouw onderwerp wel op de site verschijnen!

Like eventjes mijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven! Direct toegang tot mijn kookvideo’s? Abonneer je dan snel op mijn Youtube-kanaal. Ook vind je mij op Instagram en Twitter!

Liefs Claud!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *