Fitgirls

Mannen onthullen hun gedachten over ‘FITGIRLS’…

Dag lieve lezers,

Daar zijn ze weer! Vorige week hebben jullie kennis gemaakt met: Danny, Niels, Nick en Nando! Wat zijn ze leuk, hè! Nog geen kennis gemaakt? Klik dan gauw hier en lees hoe deze mannen denken over de perfecte billen! Vandaag gaan we het hebben over ‘FITGIRLS’! Gebruik jij ook de # fitgirl en zet jij stiekem ook niet je cheat meals online? De heren onthullen hun gedachten over ‘Fitgirls’ en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuw gezicht!

Tim de wever

In het heren team verwelkomen wij een nieuw gezicht! Om de heren wat ruimte te geven en omdat afwisseling leuk is, laten we het team groeien! Even voorstellen:

Hey, ik ben Tim en ben 29 jaar. Als wedstrijdatleet heb ik al enkele jaren ervaring in de ‘branche’. Ik word gesponsord door 5% Nutrition en het kledingmerk BodyLegends. Naast wedstrijden doe ik fotoshoots (o.a. artikelen in muscle&fitness) en ben ik personal coach.


Laten we maar meteen met de deur in huis vallen! Wat is een ‘Fitgirl’? Of beter gezegd wat is in jouw ogen een ‘Fitgirl’?

Nick: Poeh, poeh… Nu vraag je me wat. Ik denk dat de ‘fitgirl’ een soort rage geworden is net zoals de flippo’s dat vroeger waren. Het is echt een begrip geworden en hoe je het ook wendt of keert je kunt niet meer om ze heen. Er worden hele evenementen aan ze gewijd waar ik niet eens heen durf te gaan. En dat is niet omdat ik heel verlegen ben, maar puur omdat ik geen sportlegging durf aan te trekken!

Alle gekheid op een stokje voorbij… Ik denk dat de ‘fitgirl’ een vrouw is die in haar ogen heel gezond bezig is, halfnaakte selfies plaatst, iedere maaltijd op de foto zet en een thuisbezorgd abonnement heeft bij de Body & Fit shop! Ik ben net tot de conclusie gekomen dat ik zelf een halve ‘fitgirl’ ben! R.I.P.-mannelijkheid… Ach, wat boeit het ook allemaal. Ik kan nu wel op Instagram tegelijkertijd kijken naar de playboy, de nieuwste producten uit Supplementen wereld en de laatste uitgave van koken met Jelmer. 

Danny: fitgirls??? ik heb eigenlijk geen f*cking idee wat nou echt een fitgirl is… Heb jij een idee? Ben je een fitgirl als je in je Instagram naam fitgirl hebt staan?? In mijn ogen is een fitgirl, lekker sportief, normale voeding en gelukkig. Die ook gewoon een wijntje kan drinken.

Nando: In mijn ogen is een fitgirl een vrouw die gezond is en die met regelmaat de sportschool bezoekt.  Vaak wordt erdoor social media (onder andere Instagram) foto’s gedeeld van de zogenaamde fitgirls die geen gram hebben en die waarschijnlijk zelf niet eens lekker in hun vel zitten doordat alles wat ze doen puur en alleen gericht is op een zo laag mogelijk vetpercentage hebben.

Tim: Naar mijn mening is een ‘Fitgirl’ een vrouw die bewust en met een doel een sport beoefend.  Zij wil gezond door het leven gaan en dit wil zij bereiken met sport (verschillende soorten cardio en krachttraining in de gym) en een gezond voedingspatroon.

De term ‘fitgirl’ is een begrip in Nederland geworden, maar wat zijn je verwachtingen bij een ‘Fitgirl’? 

Nick: Ja, zeg dat wel zeg! Mijn verwachtingen bij een ‘Fitgirl zijn dat ze mij op dagelijkse basis motiveren met gestolen quotes uit de jaren 60. Maar ook dat jullie laten zien dat jullie mensen zijn, het is natuurlijk heel makkelijk om te zeggen dat het een grote plezierige achtbaan is vol Tony repen, bootygainz en andere goddelijke dingen van deze wereld. Maar laat ook eens die ware emoties zien meiden, stel jezelf kwetsbaar op en vertel eens dat jij die bak Ben en Jerry’s hebt opgegeten tijden een marathon Gossipgirl.

Danny: Ben je een fitgirl als je een bakje havermout bestrooid met allemaal tierelantijntjes? Of dat je een avocado neemt als lunch? Of wanneer je geen grammetje vet op je buik hebt? Een nieuwe trend is de “fitgirl”. Ultragezond eten en zo vaak mogelijk naar de sportschool. Instagram staat vol met foto’s van meiden met een Six pack, vaak gepaard hashtag  #fitgirl ter inspiratie.

ontbijt fitgirl

Nando: Mijn verwachtingen van een Fitgirl zijn vooral dat ze gezond zijn en een passie voor sport delen. Het gaat er niet om dat je geen gram vet op je lichaam hebt zitten of dat je het mooiste lichaam met de mooiste billen hebt of het “perfecte lichaam” hebt. Ik vind het belangrijk dat een Fitgirl goed in haar vel zit en dat ze vooral geniet van de voeding en de sport.

Tim: Een Fitgirl is voor mij een frisse verschijning, een vrouw die zowel in sportkledij als in ‘gewone’ kledij er strak en vrouwelijk uitziet.

Aan welke criteria moeten zij voldoen om zichzelf een Fitgirl te noemen? Slapen in een sportbroek en een Nutella pot leegeten met de #Fitgirl is voldoende, toch?

nutella fitgirl

Nick: Een goede ‘fitgirl’ zal die naam dragen als zij oprecht gelukkig worden van dit label. Want het is uiteindelijk niet meer dan een merknaam… Ik ben een boy en ik ben in mijn optiek best wel fit, maar ik word niet gelukkig als mensen mij ‘fitboy’ noemen. Dus ik noem mezelf gewoon Paleontoloog want ik ben gek op dino ’s sinds ik de eerste film van Jurrasic Park bekeek. #slaplullen

Danny:  * minimaal 5x per week in de gym 🙂
* Instagram naam moet fitgirl bevatten J
* foto’s van je workouts
* foto’s van je gezonde voeding

ben je dan een echte fitgirl?

Nando: Voor mij hoeft een “fitgirl” niet aan een bepaalde voorwaarde te voldoen om zichzelf zo te mogen noemen. Als jij goed in je vel zit, gezond bent en met regelmaat sport en je vindt het fijn om jezelf een fitgirl te noemen dan mag vind ik ook zeker dat je daar het recht voor hebt om dat te doen.

Tim: Een fitgirl mag gerust een Nutella pot leegeten, als dat een keer in de week is zie ik er geen graten in :-p.  Nee een fitgirl moet een allrounder zijn, verschillende sporten kunnen beoefen (ja zelfs gevechtsporten) en zichzelf fit en mooi voelen.

Heeft een ‘Fitgirl’ een ideaalbeeld als het gaat om lichaamsvormen? 

Nick: Het helpt wel als ik #fitgirl intyp en er 100.000 foto’s in vlijende posities naar voren komen. Ik bedoel, wie gaat er oprecht terug naar een pagina waar je gechoqueerd wordt met foto’s van mensen die tijdens het straten maken een stukje bilbeharing laten zien?

Danny: Nee, in mijn ogen niet! Je moet je zelf prettig voelen, niet wat andere vinden… maar als jij zelf maar prettig voelt in je lichaam! Daar gaat het immers om, je moet het doen voor je zelf en voor niemand anders.

Nando: Iedere fitgirl wil natuurlijk een mooi en strak lichaam hebben met mooie lijnen. Wel ben ik van mening dat ze de strakke buik en de bootygainz toch wel het belangrijkste vinden als het gaat om de lichaamsdelen van een vrouw.

Tim: Als een fitgirl een vrouw is met mooie rondingen (op de juiste plaats), dan zeg ik JA!

Denk je dat de term ‘Fitgirl’ een hype is of een blijvend iets? Gaan we te ver en slaan we hierin wellicht in door?

Nick: Het is een Hype en een blijvend iets. De fitte mens zal altijd blijven bestaan want het is nu eenmaal een teken van doorzettingsvermogen en mindfulness. Maar dat je op dagelijkse basis duizenden post van eten en fitness voorbij ziet komen, gaat wel vervelen over een paar jaar.

Sport fitgirl

Danny: Ik denk dat het wel verdwijnt, een fitgirl zijn is dat nu echt zo leuk? Het kost ook veel energie, je sociaal leven buiten Instagram gaat er aan… meestal na een tijd komen de fitgirls erachter dat het helemaal niet zo leuk is. Een fitgirl hoort namelijk niet te drinken.  Een fitgirl eet alleen maar ‘gezond’ en sport veel. Je besteedt veel aandacht aan je foto’s en wat anderen van je vinden. Al met al is dat allemaal zo leuk als je dat zo bedenkt?

Nando: De term fitgirl zal vast en zeker een blijvend iets zijn. Wel vind ik dat we momenteel doorslaan met alles rondom de fitgirls en fitness/bodybuilding in het algemeen. Vele fitgirls en ook zeker mannen niet te vergeten zijn onzeker geworden over zijn/haar lichaam terwijl ze er gewoon super goed uitzien. Dit komt vind ik vooral door het beeld wat er door de social media word gecreëerd.

Tim: Ik erger mij er enorm aan dat het een echte hype aan het worden is. Vrouwen kopen de mooiste kleding van merk X, doen een paar squats en plaatsen een foto op internet. Ze wanen zich vrijwel onmiddellijk DE fitgirl van het land (de nieuwe Sandra Prikker etc.…). Daarnaast maken ze een paar leuke, lekkere en gezonde maaltijden en ze wanen zich ook nog eens als dieetgoeroe. Ik heb respect voor de wedstrijdatleten onder vrouwen en diegene die al enkele jaren trainen en dus kunnen terugvallen op de kennis die is opgebouwd door ervaring.

Wat wil jij weten?

Weet jij nou ook een superleuk onderwerp en ben jij benieuwd hoe deze mannen daarover denken? Reageer dan onder dit artikel, op Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar info@claudblog.nl. Wie weet zie jij binnenkort jouw onderwerp wel op de site verschijnen!

Like eventjes mijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven! Direct toegang tot mijn kookvideo’s? Abonneer je dan snel op mijn Youtube-kanaal. Ook vind je mij op Instagram en Twitter!

Liefs Claud!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *