Bodytec is hip & happening

Dag Lieve lezers,

Het is weer workout Wednesday en vandaag gaan we het hebben over Bodytec. Geen uren meer zwoegen in het krachthonk. In slechts 20 minuten bereik jij hetzelfde resultaat als 3 uur rammen in het krachthonk.

Het Bodytec fragment van Chantal blijft slapen bij Beau van Erven Dorens, was mijn eerste ervaring met Bodytec. Wat heb ik hierom in een deuk gelegen! Ik dacht eerst dat dit alleen maar voor de rijkelui was. Tot ik erachter kwam dat ik het ook gewoon op mijn eigen sportschool kon volgen. Heb ik je aandacht? Lees dan gauw verder!

https://www.youtube.com/watch?v=NPLaQ7EPPxk&feature=youtu.be

Wat is Bodytec precies?

Bodytec is hip en happening. Tijdens een training ga je met 8 verschillende spiergroepen tegelijkertijd aan de slag. Dit om het effect van 3 uur trainen in de sportschool binnen 20 minuten te bereiken.  Gedurende deze 20 minuten worden 2 fases continu herhaald: de aanspanning- en de ontspanning fase. Beide fasen duren telkens een aantal seconden. Tijdens de aanspanningsfase voer je een oefening uit, die de personal trainer aangeeft. Iedere oefening wordt ongeveer 10 tot 12 keer uitgevoerd. Dit verschilt per training en per trainer. Daarbij ligt de focus bij iedere oefening op een andere spiergroep.  Je traint dus niet alleen je billen en ‘Skip legday’ is verleden tijd.

Er zijn verschillende mensen die zeggen, dat als je iets echt heel graag wilt er altijd tijd en ruimte is om te trainen. Ik snap jullie echt, maar 3 uur in het krachthonk trainen lukt mij simpelweg gewoon niet 2 à 3 keer in de week. Niemand! Tenzij je geen baan en andere verantwoordelijkheden hebt. Bodytec is er dus voor iedereen! Of je nou een bloedhekel hebt aan sporten, je simpelweg te druk bent of omdat je een blessure hebt. Bodytec is er voor jou. Een lager vetpercentage, een hogere spiermassa, ‘in shape’ blijven of sportprestaties verbeteren, met Bodytec is het allemaal mogelijk.

In de praktijk

Mijn Bodytec trainingen volg ik bij Cardio gym Westervoort, simpelweg omdat ik hier ook mijn andere trainingen doe. Bij binnenkomst krijg je van de personal trainer een setje ‘onderkleding’. Het is een strakke korte broek en een T-shirt met korte mouwen. Eerlijk waar, als ik dit setje aantrek voel ik mij 20 kilo lichter! Een soort Superwoman. Deze onderkleding trek je als een soort ondergoed aan. Tuurlijk mag je een sportbeha aan, echter moet deze wel zonder beugel en dikke pads zijn. Daarnaast draag ik ook gewoon mijn string!

Over deze onderkleding komt het pak met elektroden. Spannend! Nu niet denken dat je met je vingers in het stopcontact mag, want dan geef je nog steeds licht als een discobal. Het pak wordt eerst nat gemaakt met lauwwarm water. Water geleid namelijk de elektrische stroompjes. De trainer snoert je vervolgens goed in. Het valt te vergelijken met een korset.

Let’s get started!

Claudia-bodytec-1

In alle rust ga je samen met een personal trainer aan je conditie werken. Belangrijk om te weten is, dat je zelf de intensiteit bepaalt. Je staat niet zomaar onder stroom en de trainingen doen absoluut geen pijn! Alle spiergroepen kunnen apart ingesteld worden. Heb je erg veel last van je rug, maar onwijs sterke benen? Dan wordt de intensiteit bij je rug langzamer opgebouwd dan in je benen. Bodytec is een full body workout. Je bouwt een band op met je personal trainer en samen werk je naar jouw doel toe.

Mijn ervaring

Nooit gedacht dat ik zelf in zo’n elektroden pak zou staan, maar ik ben verliefd. Begrijp me niet verkeerd! Ik ben dol op het smijten van gewichten, maar ik bereik niet iedere training wat ik bereik met Bodytec. Daarom vind ik de afwisseling tussen gewoon trainen en Bodytec ook zo leuk! Ken je die reclame van vroeger nog waarin ze een spierzalf adviseerde voor spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had? Dat gevoel heb ik na een Bodytec training. Ik voel spieren die ik met mijn gewone trainingen niet voel. Verklaar me voor gek, maar ik vind spierpijn de eerste twee uur heerlijk. Ik zeg expres 2 uur, want die overige uren is het natuurlijk niet leuk. Het geeft mij echter wel voldoening. Ik weet dat ik goed heb getraind. Spierpijn geeft aan dat er een verandering in je lichaam bezig is.

Embrace the power

Durf jij het aan? Neem een kijkje op de site van Cardio gym Westervoort en neem vrijblijvend contact op. Wie weet zie ik je binnenkort ook transformeren tot Superwoman of Superman! Want wees nou eerlijk: we hebben allemaal superkrachten in ons!

Wat wil jij weten?

Weet jij nou een superleuk onderwerp en ben jij benieuwd hoe mijn mannen daarover denken? Reageer dan onder dit artikel, op Facebook, Instagram of stuur een mailtje naar info@claudblog.nl. Wie weet zie jij binnenkort jouw onderwerp wel op de site verschijnen!

Like eventjes mijn Facebook-pagina om op de hoogte te blijven! Direct toegang tot mijn kookvideo’s? Abonneer je dan snel op mijn Youtube-kanaal. Ook vind je mij op Instagram en Twitter! Nieuwe sportkleding nodig? Neem dan een kijkje bij Be Fit Gymwear en krijg met de code claudiabefit 10% korting! Dit geldt ook op alle sale!

Liefs Claud!

Bron: Fit&fast, Cardiogymwestervoort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *